Præhospital

Reddere: Ny uddannelse er en katastrofe for vores fag

UCN har fået godkendt en ny paramedicineruddannelse på bachelorniveau. Men det er et skridt i den helt forkerte retning og en katastrofe for faget. Det mener Reddernes Landsklub, som vurderer, at man i fremtiden vil se en skævvridning i rekrutteringen og en skævvridning i opgaveløsningen, hvor ambulancebehandleruddannelsen vil blive voldsomt devalueret.

Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

  • Præhospital
    I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

Fra arkivet – Brandvæsen

Google Streetview
Brandvæsen

Deltidsbrandfolk bemander redningsbåd

Fremover bliver det deltidsbrandfolkene i Gilleleje, som skal bemande Falcks lokale redningsbåd. Det er konsekvensen af en ny aftale mellem Falck og Græsted-Gilleleje Kommune. Hidtil er redningsbåden blevet bemandet med Falck-reddere, men strukturændringer har medført, at der ikke altid er reddere på stationen, når den lokale ambulance er på udrykning, og så skulle redningsbåden komme fra en nabostation.

Brandvæsen

Ny tjekliste for brandfolks vedligeholdelsesuddannelse

Landets kommuner og brandvæsener har modtaget en ny tjekliste for, hvordan de kan gennemføre god vedligeholdelsesuddannelse for de kommunale brandfolk. Afsenderen er Beredskabsstyrelsens Center for Uddannelse, der har taget udgangspunkt i en undersøgelse af kommunernes praksis for at planlægge, gennemføre og dokumentere den obligatoriske vedligeholdelsesuddannelse.

Brandvæsen

Ekspertgruppe skal se på PFOS-konsekvenser for brandfolk

I sagen om mulige sundhedsmæssige konsekvenser for brandfolk, der har været udsat for det sundhedsskadelige stof PFOS, har sundhedsminister Magnus Heunicke nu bedt Sundhedsstyrelsen om hurtigt at indkalde en gruppe af eksperter fra både Danmark og udlandet. Ekspertgruppen skal blandt andet se på undersøgelser, der vil være relevante at foretage på de brandfolk, der har været særligt udsatte for stoffet.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Finanslovsaftale: 16 mio. kr. til flere akutlægebiler – og tre døgndækkende helikoptere

Fra næste år bliver der afsat 16 mio. kr. om året til nye akutbiler og akutlægebiler. I en ny delaftale om finansloven har regeringen og Enhedslisten aftalt, at pengene placeres i en pulje, som regionerne kan søge tilskud fra. Desuden er der indgået aftale om, at de tre kommende akutlægehelikoptere alle skal være døgndækkende – og at de som ventet skal placeres i Ringsted, Billund og Skive.

Præhospital

Vil ændre 20 ambulancer fra døgnvagt til effektiv vagt

Hvis en by har flere end to ambulanceberedskaber, så er aktivitetsniveauet pr. definition så højt, at byens ambulancer ikke bør bemandes med ambulancereddere på døgnvagt. Det har Region Syddanmark besluttet, og derfor vil 20 ambulancer nu blive omlagt fra døgnvagt til effektiv vagt. Omlægningen gennemføres frem mod 2025. 

Præhospital

Københavnsk massefyring kan løse Roskilde Brandvæsens rekrutteringsproblemer

I slutningen af september vil 48 ambulancereddere i Københavns Brandvæsen få besked om, at de mister deres job som en direkte følge af, at Københavns Brandvæsen fra 1. september må overlade mere end halvdelen af sin ambulancekørslen til to konkurrenter. I de øvrige ambulancetjenester er der imidlertid mangel på uddannede ambulancefolk, og dermed vil de fleste ambulancefolk formentlig kunne fortsætte i branchen. Og for Roskilde Brandvæsen kan massefyringen i Københavns Brandvæsen vise sig at løse det, som efterhånden ligner et akut rekrutteringsproblem.

Fra arkivet – Autohjælp

Google Maps
Autohjælp

Redning Danmark i Horsens går konkurs

En fjerde af Redning Danmarks stationer er gået konkurs. Denne gang er det stationen i Horsens, som har kastet håndklædet i ringen. Selskabet bag stationen fik sidste år et underskud på over 2 mio. kr., og nu er stationen taget under konkursbehandling af Skifteretten i Horsens. En af Redning Danmarks største stationer vil dog oprette en ny afdeling i Horsens.

Autohjælp

Falck: Autohjælpsvogne til færdselsuheld var ekstra service i overgangsperiode

Den 1. juli 2008 overgik ansvaret for redningsopgaver ved blandt andet færdselsuheld til kommunere, men mange kommuner har endnu ikke svært redningsmateriel. Og det er årsagen til, at Falck i en overgangsperiode som en ekstra service valgte også at sende et autohjælpskøretøj til færdselsuheld, når der blev rekvireret en ambulance fra redningskorpset. Det skriver Falcks koncernchef, Allan Søgaard Larsen, i et brev til regionerne – hvor han også oplyser, at Falck har valgt at indstille servicen fra 1. august for at undgå yderligere polemik.

Autohjælp

22 sjællandske Falck-stationer har strejket hele onsdagen

Falck har onsdag været ramt af faglige møder blandt redderne i store dele af landet, og på Sjælland har 22 Falck-stationer hele dagen kun udført akutte ambulanceudrykninger. Onsdag eftermiddag er der fortsat ikke tegn på, at de sjællandske reddere går i arbejde igen. Arbejdsnedlæggelserne skyldes utilfredshed med reddernes nye overenskomst.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Tilfredshed med beredskabet på Lillebæltsbroen

I juli kom beredskabet på Den nye Lillebæltsbro på en alvorlig prøve, da en lastbil brød i brand på broen. To af broens tre spor i østgående retning og et spor i vestgående retning måtte spærres, mens teknikere undersøgte omfanget af skaderne på broen. Efterfølgende har Sydøstjyllands Politi, Fyns Politi, beredskabet i Fredericia og Middelfart kommuner, Falck og Vejdirektoratet evalueret indsatsen under ulykken. Og evalueringen har vist, at kommunikationen mellem alle parter fungerede godt i forbindelse med branden.

Politi

Hædret for forsøg på at redde drabsoffer

En kvinde og hendes ufødte barn mistede i november 2022 livet som følge af et voldsomt knivoverfald i Holbæk. Gerningsmanden – en 25-årige mand – blev senere idømt 16 års fængsel for drab. I sidste uge fik Dilinur en dusør fra Midt- og Vestsjællands Politi for hendes forsøg på at stoppe overfaldet på kvinden.

Politi

Politiet: Færdselsuheld skal IKKE filmes

I sidste weekend omkom en mand i et færdselsuheld på Holbækmotorvejen. Men i forbindelse med politiets arbejde på stedet bemærkede betjentene, at flere forbipasserende bilister på motorvejen havde travlt med at filme ulykkesstedet med deres mobiltelefoner. Derfor kommer Midt- og Vestsjællands Politi nu med en klar udmelding: ”Det er forkert, farligt og i øvrigt også forbudt at dele”.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook