Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive afløst af den nye uddannelse.

Politi

SINE-radioer bliver markant dyrere i 2025

Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.

Brandvæsen

Røgalarmer: Nordjyderne er mere brandsikre end københavnerne

Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.

  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.
  • Politi
    En eftermiddag op til påske blev en 51-årig mand fra Vestsjælland anholdt på motorvejen ved Holbæk. Det skete efter at han havde anvendt et blåt blink på sin bil, en Rød Dacia Logan personbil. Manden er nu blevet sigtet for at udgive sig for at være fra en offentlig myndighed, men politiet mener, at der kan have været flere episoder – så nu efterlyser de
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Præhospital
    Siden 2016 har Region Syddanmark officielt haft 13 paramedicinerambulancer. Men antallet af paramedicinere er i mellemtiden steget kraftigt, så der er nu 273 i regionen. Derfor er det i praksis langt flere ambulancer end de 13, som bemandes med paramedicinere. Regionen ønsker derfor at ændre modellen, således at det ikke længere kun er de 13 ambulancer, der defineres som paramedicinerambulancer.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil bliver placeret i Hundested. Med indsættelsen af den nye akutbil har regionen i alt seks akutbiler, der både rykker ud til akutte hændelser og fungerer som præhospital visitationsenhed (PHV) ved ikke-akutte hændelser. Hornbæk og Hundested var i spil som base til akutbilen, men Hundested vælges ud fra et hensyn til, at der er høje responstider og langt til nærmeste ambulancestation.

Fra arkivet – Brandvæsen

Foto: Rigspolitiet
Brandvæsen

Beredskabskommission klager over bilinspektør

Efter den tragiske ulykke ved Mårup, hvor en brandmand mistede livet, udtalte en bilinspektør til den lokale TV-station, at høj fart formentlig var årsag til ulykken. Og den udtalelse får nu beredskabskommissionen for Syddjurs og Norddjurs kommuner til at klage til Østjyllands Politi. Kommissionen mener ikke, at bilinspektøren burde udtale sig, når ulykkens årsag ikke er afklaret.

Brandvæsen

Brandfolk måtte slukke brand i egen bygning

Brandfolkene hos Kegnæs Frivillige Brandværn havde kun kort kørevej, da de blev kaldt ud til en brand torsdag aften. Branden var nemlig opstået i en bygning, der er bygget sammen med brandstationen. Inden branden var slukket, var de også sket skader på brandværnets mandskabsrum.

Brandvæsen

Sparekrav kan betyde voldsom reduktion af beredskabet i Slagelse

Hvis beredskabet i Slagelse skal leve op til politikernes sparekrav, så vil konsekvensen bliver en voldsom reduktion af det operative beredskab. Brandstationen i Skælskør skal således reduceres til hjælpestation, stationen i Slagelse får fire mand mindre på vagt, det frivillige beredskab nedlægges, seks køretøjer udgår og det forebyggende arbejde reduceres med en tredjedel.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Vil have lægebiler tilknyttet alle akutsygehuse

Fremover bør alle landets akutsygehuse have en lægebil tilknyttet, således at der sikres speciallægedækning i hele landet. Det mener Lægeforeningen, som netop har lanceret en ny præhospital politik. Lægerne mener også, at den samlede ambulanceredderuddannelse skal revideres og ajourføres, ligesom lægerne ønsker, at deres egen uddannelse forankres i præhospitalbekendtgørelsen.

Præhospital

Frakendt kørekortet for at køre efter ambulance med 130 km/t

En 52-årig mand har fået frakendt kørekortet i et halvt år samt fået en dom på 14 dages betinget fængsel og 30 timers samfundstjeneste, efter at han sidste år kørte tæt bagefter en ambulance med udrykning. Ambulancen kørte med 130 km/t, og der var flere gange tæt på at ske ulykker, fordi andre bilister ikke forventede, at der kørte en civil bil efter ambulancen.

Præhospital

Sønderjyske ambulancereddere opgiver BIOS

BIOS’ udfordringer med at rekruttere tilstrækkeligt mange reddere ser ud til at blive stadigt mere alvorlige. Senest har redderne fra en række Falck-stationer i Sønderjylland meldt ud, at de hellere vil søge stillinger i naboregionerne end hos BIOS. Årsagen er, at manglende og modstridende oplysninger om ansættelses- og arbejdsvilkår har fået redderne til at miste tilliden til BIOS.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Horsens har fået et Falck-museum

I denne uge kom et helt nyt Falck-museum til verden, og flere end 100 mennesker mødte op for at indvie det nye museum, der har fået lokaler på Falck-stationen i Horsens. Bag museet står ambulancebehandler og førstehjælpsinstruktør Anders Vaagan, der startede sin karriere som elev på Falck-stationen i Horsens.

Autohjælp

Dansk Autohjælp havde fremgang i 2021 – trods COVID-19

SOS Dansk Autohjælp omsatte sidste år for 486 mio. kr., og det er en pæn fremgang i forhold til 2020, hvor omsætningen var på 425 mio. kr. Stigende omkostningerne gjorde dog, at overskuddet landende på samme niveau som i 2020. Et generelt faldende marked for private vejhjælpsabonnementer samt et konkurrencepræget marked gør endvidere, at forventningerne til 2022 er afdæmpede.

Autohjælp

SOS International slog autohjælpsrekorder i 2021

SOS International slog flere rekorder på autohjælpsområdet i 2021. For første gang nogensinde rundede SOS mere end en million sager og næsten to millioner opkald på ét år. At der næsten to millioner gange blev ringet efter autohjælpsassistance hos SOS svarer til en stigning på 24 pct. i forhold til året før. Stigningen er gældende for Danmark, Sverige, Norge og Finland.

Fra arkivet – Politi

Politi

Opsang fra politiet: Stop ego-kørsel efter færdselsuheld

Alt for mange bilister vælger at tænke på sig selv frem for den fælles sikkerhed, når de fanges i køer efter færdselsuheld. Sådan lyder kritikken fra Nordsjællands Politi. ”Ender du i en kø på motor(trafik)vejen, så skal du død og pine holde din plads i køen i stedet for at bevæge dig ud i nødsporet eller, endnu værre, at foretage en ulovlig U-vending. Vi gider ikke se på det”, skriver politiet i en opsang.

Politi

Forsøg med mobile vejbump bliver permanent

Vejdirektoratet har netop givet permanent tilladelse til, at Syd- og Sønderjyllands Politi må anvende de særlige mobile vejbump, også kaldet “safety bumps”, til afspærring af veje i forbindelse med ulykker. Det er første gang der givers en generel og permanent tilladelse til anvendelse af bumpene ved alle typer ulykker og brande, hvor politiet skønner, at der er behov for afspærring. Baggrunden for tilladelsen er en tre-årig forsøgsperiode, hvor Ribe Politi med succes har testet vejbumpene i praksis.

Politi

Her er politiets nye hundepatruljevogn

Politikredsene i København, Østjylland, Nordjylland, Sydøstjylland, Midt- og Vestsjælland og på Fyn har modtaget de første eksemplarer af dansk politis nye hundepatruljevogn, der er opbygget på Volvo V90-chassiser. Resten af politikredsene vil også løbende få de nye vogne, således at de ved årets udgang anvendes i hele landet.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook