Præhospital

30.000 danske foreningspersoner har nu fået et hjerteredderkursus

Et netop afsluttet projekt har resulteret i, at næsten 30.000 udøvere, trænere og ledere i lokale idrætsforeninger nu kan træde til i tilfælde af hjertestop. De har fået et gratis 30-minutters hjerteredderkursus, og det er den simple opskrift på, at der nu er stor opmærksomhed på, at hjertestop også kan ske i hallen eller på fodboldbanen – og at det kræver en hurtig indsats.

Autohjælp

Havde rekordmange fritrækninger i denne vinter

I den netop overståede vinter havde SOS Dansk Autohjælp rekordmange assistancer til biler, som skulle hives ud af snedriver, op ad grøfter og fri af mudder. En vinter med sne, frost og ualmindeligt meget vand har således udfordret de danske bilister – og sendt SOS Dansk Autohjælp ud til omkring 13.000 fritrækninger.

Præhospital

Tre virksomheder vil gerne byde på ambulancekørsel i Region Syddanmark

Der er udsigt til hård konkurrence, når det skal afgøres, hvem som skal drive ambulancetjenesten i Trekantområdet i Region Syddanmark. Udover Falck – der i dag har opgaven – er to andre virksomheder nemlig blevet prækvalificeret til at byde i det igangværende udbud. Det drejer sig om PreMed, der i dag udfører ambulancekørsel i Nordjylland, og svenske Premedic.

Brandvæsen

Opsiger brandslukningskontrakter med to frivillige brandværn

De frivillige brandværn i Havnbjerg og Rinkenæs skal ikke længere udføre brandslukning for Sønderborg Kommune. Begge brandværn har store problemer med at overholde kravene til afgangstid og bemanding, så derfor har Sønderborg Kommune valgt at opsige brandslukningskontrakterne. Kommunen tilbyder dog, at brandværnene stadig kan indgå i beredskabet.

  • Præhospital
    Hver dag falder i gennemsnit 14 danskere om af hjertestop. Hurtig hjælp betyder en stor forskel ved akut hjertestop, men mange er tilbageholdende med at kaste sig over hjerteredning – selv om enhver indsats er bedre end ingen. Ifølge en ny undersøgelse er mere end hver tredje dansker utryg ved at træde til med hjælp ved et hjertestop.
  • Præhospital
    PreMed har udnævnt Thomas Jeppesen som ny driftsleder. Den 1. marts 2024 tiltrådte han det nye job, hvor han vil arbejde 50/50 med ledelse og i driften som paramediciner i hele PreMeds område i Himmerland og Thy-Mors. Opgaverne som driftsleder deler han med en kollega, der primært har fokus på teknik og køretøjer.
  • Autohjælp
    Der er er tale om en kontrakt med en værdi på omkring 120 mio. kr., når Vejdirektoratet senere på året sender bemandingen af Vejdirektoratets Trafikcenter i udbud. Trafikcenteret overvåger trafikken på statsvejene og på udvalgte større kommuneveje døgnet rundt, og centeret skal gribe aktivt ind, når omstændighederne tilsiger det. Både Falck og G4S har tidligere haft kontrakten.
  • Autohjælp
    Københavns Kommune har sendt en større autohjælpskontrakt i udbud. Kontrakten omfatter 900 køretøjer under 3.500 kg, 90 køretøjer over 3.500 kg samt 835 arbejdsredskaber på hjul, tromler eller valser. Værdien af kontrakten – der har karakter af en rammeaftale – anslås til 3,5 mio. kr. og med en maksimal værdi på 4,5 mio. kr.
  • Foto: Rigspolitiet
    Politi
    Egentlig skulle et nyt og tiltrængt it-system til landets alarmcentraler have været sendt i udbud sidste år. Men projektet er skudt til hjørne. Rigspolitiet har således besluttet, at man vil analysere ”en mulig alternativ anskaffelsesstrategi”, og når den analyse er afsluttet, skal der laves en helt ny tidsplan. Derefter følger en ny forelæggelse for Statens It-råd og Finansudvalget – og dermed har det nye system

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Brandvæsener er gået sammen om at købe op til syv drejestiger

I et fælles udbud vil tre fælleskommunale brandvæsener indkøbe mindst tre drejestiger, men med option på yderligere fire drejestiger. Østjyllands Brandvæsen og Nordjyllands Beredskab er de faste deltagere, mens leverance til Beredskab og Sikkerhed i Randers, Favrskov og Djursland er en option. Desuden er der en fælles option på levering af yderligere tre drejestiger.

Brandvæsen

Ikke udsigt til hurtig politisk aftale om beredskabet

Ved årsskiftet udløb den politiske aftale om redningsberedskabet. Aftalen blev indgået i december 2014, og partierne aftalte dengang, at der i 2015 skulle udarbejdes et beslutningsgrundlag, som skulle give mulighed for at indgå en flerårsaftale om beredskabet. Sådan er det imidlertid ikke gået, og forsvarsministeren vil først indlede drøftelser om en ny aftale ”i løbet af de kommende måneder”.

Brandvæsen

Beredskabsforlig på plads – uden SF og Enhedslisten

Det lykkedes ikke for forsvarsminister Søren Gade at få alle Folketingets partier med i det nye beredskabsforlig. Regeringen blev i sidste uge enig med Socialdemokraterne og Radikale om forliget, men samtidig fik forsvarsministeren til opgave at forsøge at få SF og Enhedslisten med i aftalen. Det var imidlertid ikke muligt at nå til enighed, så forliget om redningsberedskabet i de kommende fire år omfatter kun regeringen samt S og R.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Falck lægger op til at betale kompensation for ulovlige handlinger

Virksomheder og myndigheder, der har lidt tab som følge af Falcks konkurrenceskadelige aktiviteter i BIOS-sagen, kan se frem til en økonomisk kompensation. Falck har lanceret et internt program, hvor et af initiativerne er, at Falck vil yde kompensation til de parter, som har lidt forudsigelige og dokumenterede tab som følge af Falcks handlemåde, der førte til kendelsen fra Konkurrencerådet. Men der er måske også mere at komme efter, for Falck vil desuden gennemføre en undersøgelse, som skal identificere og behandle “tidligere og nuværende” overtrædelser af Falcks forretningsetiske regler.

Præhospital

Falck sender 30 ambulancer til Ukraine, Moldova og Polen

Falck donerer 30 ambulancer til Ukraine og dets nabolande, hvor ambulancerne skal indgå i de lokale beredskaber og håndteringen af tilskadekomne borgere og flygtninge. 60 frivillige brandfolk samt ambulance- og assistancereddere fra Falck kører fredag ambulancerne til Polen, hvor de overdrages til de lokale beredskaber.

Brandvæsen

Tab af ambulancekørsel giver underskud hos ø-redningskorps

Da BIOS vandt udbuddet af størstedelen af ambulancekørslen i Region Syddanmark, betød det også et slut på en epoke for det familieejede Ærø Redningskorps, der hidtil havde været underleverandør for Falck på Ærø. Økonomisk har det også haft konsekvenser for redningskorpset, der i 2016 fik halveret sin bruttofortjeneste – og endte året med et underskud.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Redningsgruppen i økonomiske vanskeligheder

En af de nyeste aktører på det danske beredskabsmarked, Redningsgruppen, er i økonomiske vanskeligheder og kan i øjeblikket ikke betale sine regninger. Det ambitiøse og kontroversielle selskab – der tidligere hed Redningskorps Danmark – betegner selv situationen som ”likviditetsmæssige problemer”, og ledelsen arbejder på at finde nye ejere.

Autohjælp

Dansk Autohjælps aktiviteter er nu samlet i ét selskab

Onsdag blev de fire centrale selskaber i Dansk Autohjælp-koncernen fusioneret, således at størstedelen af koncernens aktiviteter nu er samlet i ét selskab, Dansk Autohjælp A/S. Dermed er selskaberne Dansk Sygetransport, Dansk Alarm og Mobile Workforce ophørt som selvstændige selskaber og opløst, men deres navne bevares som binavne for Dansk Autohjælp.

Fra arkivet – Politi

Autohjælp

Beredskaber om pilotprojekt: Et skridt i den rigtige retning

Pilotprojektet på Fyn, hvor nye metoder til hurtig oprydning efter færdselsuheld skal testes, er et skridt i den rigtige retning. Det mener interesseorganisationen Danske Beredskaber, som dog hellere havde set en permanent løsning, hvor landets brandstationer kunne bistå med oprydningen – og kunne få tilført det nødvendige materiel.  

Foto: Rigspolitiet
Politi

Bøder på vej til bilister, der tog billeder efter trafikuheld

Efter et trafikuheld på Holbækmotorvejen tirsdag morgen kan flere bilister se frem til en bøde fra Københavns Vestegns Politi. Bilisterne valgte nemlig at filme ulykkesstedet med deres mobiltelefoner, mens de kørte forbi – hvilket politiet både anser for et etisk problem og en trussel mod trafiksikkerheden.

Politi

Betjent kritiserer forholdene på alarmcentral

En betjent, der arbejder på alarmcentralen på politigården i Aalborg, retter nu kritik mod sin egen arbejdsplads. Han mener, at forholdene har kostet menneskeliv, blandt andet fordi der ikke er en fast bemanding på to mand på alarmcentralen. Ifølge betjenten er medarbejderne på alarmcentralen dybt frustrerede, og især er de vrede over, at en ledende medarbejder offentligt har placeret skylden for en disponeringsfejl hos medarbejderne.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook