Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Hornbæk

Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.

Præhospital

FOA: Nye paramedicinere får den korteste uddannelse og mindst erfaring

Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.

Præhospital

Nu bliver den tre-årige paramedicineruddannelse en realitet

En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.

  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.
  • Præhospital
    Alt tyder på, at Falck fortsætter som ambulanceoperatør i Region Midtjylland frem til 2031. Falcks nuværende kontrakter på ambulancekørsel og liggende sygetransport udløber i 2026, men regionen vil forlænge kontrakterne med fem år. Regionen begrunder ønsket om en forlængelse med, at der har været høj driftssikkerhed, godt samarbejde og økonomisk forudsigelighed.
  • Politi
    I sidste uge var seks borgere invitereret til et særligt arrangement hos Københavns Vestegns Politi. Her modtog de nemlig en dusør, fordi de havde gjort en ekstraordinær indsats. Borgerne blev anerkendt, fordi de har reageret, grebet ind og bistået enten medborgere eller myndighederne i utrygge situationer.
  • Brandvæsen
    En ny udgave af udrykningsbekendtgørelsen er blevet sendt i høring. Den nye bekendtgørelse vil blandt andet gøre det muligt for private aktører at køre udrykningskørsel uden særlig tilladelse, hvis de udfører opgaven for en myndighed, og det bliver også lettere at få udrykningstilladelse til f.eks. ambulancer, der leverer beredskab ved motorløb. Det præciseres også, at overtrædelse af færdselsloven skal skønnes påtrængende nødvendigt og forsvarligt.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

GPS-udstyr viste forsinket brandudrykning

Tidligere på året investerede Jernløse Kommune 90.000 kr. i GPS-udstyr til at overvåge Falcks lokale brandslukningskøretøjer. Formålet var at kontrollere, om Falck overholder udrykningstiderne, efter at den lokale brandstation i Jernløse Kommune ved årsskiftet blev nedlagt, hvorefter brandslukningen i Jernløse i stedet blev fordelt mellem Falck-stationerne i Holbæk, Tølløse og Mørkøv. Og nu har GPS-udstyret for første gang vist, at et brandkøretøj ikke var fremme indenfor tidsgrænsen på 15 minutter.

Brandvæsen

Falck tabte retssag mod ejerforening

Falck har tabt en retssag om en regning på 157.000 kr., og skal desuden betale 30.000 kr. i sagsomkostninger til sagsøgte, en ejerforening i Bagsværd. Under et kraftigt regnvejr i juni 2000 trængte der vand ind i kælderen under en ejendom på Bagsværd Hovedgade, og viceværten valgte at tilkalde Falck, hvor ejerforeningen havde abonnement. Der blev opstillet affugtere i kælderen, men efterfølgende viste det sig, at ejerforeningens Falck-abonnement ikke omfattede affugtere – og derfor sendte Falck en regning på 157.000 kr. til ejerforeningen.

Brandvæsen

Omkring 200 brande om året skyldes ukrudtsbrændere

Fra 2007 til 2011 rykkede brandvæsenet ud til cirka 1.000 brande, som opstod på grund af ukrudtsbrændere. Det reelle antal brande er formentlig noget højere, fordi folk i en del tilfælde selv har fået slukket branden, inden det er blevet nødvendigt at tilkalde brandvæsenet. Antallet af brande søges nu nedbragt ved hjælp af en ny kampagnefilm, som sætter fokus på sikker brug af ukrudtsbrændere.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Debat: Vigtigt med samarbejde for at reducere vold mod ambulancereddere

I denne uge blev en bornholmsk mand idømt 60 dages fængsel for vold mod en ambulanceredder og forsøg på vold mod en politibetjent. Og dommen understreger vigtigheden af, at redderne anmelder alle tilfælde, hvor de udsættes for vold og trusler om vold, ligesom dommen bør føre til et bedre samarbejde på tværs af de forskellige ambulancetjenester for at holde fokus på problemerne med vold mod kollegaer. Det skriver fællessikkerhedsrepræsentant Kenneth Jensen fra Falcks region øst i dette debatindlæg.

Præhospital

To nordjyske byer får 112-akuthjælpere

Nu får endnu to nordjyske lokalområder en 112-akuthjælperordning, hvor lokale akuthjælperkorps bliver alarmeret via sms, så de kan rykke ud og yde indledende førstehjælp og opstarte behandling til akut syge i områder, hvor der kan være en længere responstid for ambulancerne. Det er Gedsted i Vesthimmerland og Østervrå i Vendsyssel, der har fået tildelt en ordning.

Præhospital

49-årig kvinde fik bøde efter påkørsel af ambulance

En 49-årig kvinde fra Greve er ved Retten i Roskilde blevet idømt en bøde på 2.500 kr. som tiltalt for ikke at udvise agtpågivenhed og for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, da hun påkørte en ambulance under udrykning. Uheldet skete i oktober 2019 i krydset Mosede Landevej/Blågårdsvej i Greve.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Dansk Autohjælp i Hjørring køber nabostationen

Dansk Autohjælps station i Hjørring udvider nu gennem et køb af nabostationen i Sæby, Redningsringen Sæby. Overtagelsen sker pr. 1. februar 2013, hvor den hidtidige ejer af Redningsringen Sæby, Jens Andersen, sælger sin virksomhed. Stationen i Sæby har eksisteret i 30 år, og de seneste 20 år har den været blevet drevet af Jens Andersen, som er søn af den nu afdøde grundlægger, Gustav Andersen.

Autohjælp

Dansk Autohjælp har nu overtaget oprydning efter færdselsuheld

Ved månedsskiftet overtog Dansk Autohjælp opgaven med at rydde op efter færdselsuheld på de danske veje. Det sker efter at Rigspolitiet har gennemført en udbudsrunde, der fik et dramatisk forløb. Først vandt Falck nemlig opgaven som primær leverandør til politiet, men udbuddet måtte gå om, og i anden omgang vandt Dansk Autohjælp, mens Falck bliver sekundær leverandør – og dermed kun skal anvendes, hvis Dansk Autohjælp ikke kan rykke ud. Den nye aftale indebærer, at bilisterne kommer til at møde flere af Dansk Autohjælps køretøjer med blå blink.

Fra arkivet – Politi

Politi

Økonomistyrelsen overtrådte udbudsregler ved Tetra-udbud

I 2006 sendte Økonomistyrelsen statens nye telekommunikationsnet for beredskabet i udbud. Udbuddet er siden blevet hårdt kritiseret, ikke mindst fordi det blev gennemført efter at staten allerede havde tildelt de to mest relevante frekvenser til det Motorola-ejede Tetranet og til Tetrastar, der var ejet af virksomheden Damm Cellular Systems. Udbuddet blev imidlertid gennemført som et teknologineutralt udbud, hvor Dansk Beredskabskommunikation, der ejes af Motorola, vandt. Nu har Klagenævnet for Udbud imidlertid afgjort, at Økonomistyrelsen ikke overholdt udbudsreglerne, da styrelsen valgte udbudsformen konkurrencepræget dialog.

Politi

9-årig dreng stod bag falske alarmopkald om bortførsel

Et alarmopkald til 112 om en mulig bortførsel førte tidligere på ugen til en større politiindsats i Holbæk. Opkaldene kom fra et mobiltelefonnummer, som ikke længere var i brug, og stemmen i opkaldene lød som et engelsktalende barn, der fortalte om en bortførsel. Politiet indledte derfor en efterforskning for at afklare, om nogen var i nød. Det viste sig dog at være falsk alarm – fra en 9-årig dreng.  

Foto: Rigspolitiet
Politi

Ministerier forventer snarlig løsning på 112-problemer

Sidste år blev der indført sundhedsfaglig visitation ved 112-opkald, men den nye ordning har vist sig at give problemer for politiet. I dag skal alle 112-opkald om sygdom og tilskadekomst nemlig viderestilles til regionernes AMK-vagtcentraler, men reglerne om sundhedspersonalets tavshedspligt gør, at alarmoperatøren på politiets alarmcentral ikke må lytte med på opkaldet, når først det er viderestillet. Dermed kan politiet ikke længere foretage en vurdering af, om der reelt er tale om en voldssag. Men nu bebuder Justitsministeriet og Sundhedsministeriet, at de to ministerier snart har en løsning på problemet.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook