Politi

Har behandlet fem sager om politifolks uberettigede udrykningskørsel

En konfliktforhandler, som kørte udrykningskørsel i sin private bil i en sag, hvor en borger havde forskanset sig i en lejlighed med adskillige knive. En politiansat, som kørte 86 km/t i en zone med hastighedsbegrænsning på 60 km/t på vej til en selvmordstruet borger. Og en politiansat, der blev blitzet under en eftersættelse, men blev i tvivl om, hvilken bil han eftersatte. Det er blandt sagerne, som Politiklagenævnet har behandlet i 2023.

Brandvæsen

Beredskabsdirektør fratræder

Direktøren for Midtjysk Brand & Redning, Klaus Vibe Hebsgaard, fratræder stillingen efter ni år. Ifølge formanden for beredskabskommissionen skyldes det, at der er ”behov for nye ledelsesmæssige øjne” i det fælleskommunale beredskab, som dækker Viborg og Silkeborg kommuner. Viceberedskabschef Lasse Clemensen er konstitueret som beredskabschef.

Sponsoreret indhold

Brandmændenes OL kommer til Aalborg

(Sponsoreret indhold). Fra den 7. til 14. september 2024 vil brandmænd fra hele verden fylde idrætsanlæg og centrale pladser i Aalborg, når The World Firefighters Games 2024 bliver holdt i den nordjyske hovedstad. I øjeblikket er der tilmeldte fra 51 forskellige nationer. Arrangørerne forventer, at der vil være mellem 2.000 og 3.000 deltagere.

Præhospital

Vil udvide organisationen med præhospital direktør og lægelig chef

I dag er Region Syddanmarks præhospitale område organisatorisk en del af regionens afdeling for sundhedsplanlægning. Men nu vil regionen investere 5 mio. kr. i at oprette en selvstændig organisation med en præhospital direktør og en lægelig chef i spidsen. De vil blive understøttet af en ny stabsenhed og en kvalitets- og uddannelsesenhed.

  • Præhospital
    Region Hovedstadens nyeste akutbil placeres i Hundested, men regionen vil nu søge om penge fra Sundhedsstyrelsens akutpulje til at kunne indsætte yderligere en akutbil. Den skal så placeres i Hornbæk, som sammen med Hundested er det område, hvor der er størst udfordringer med responstiderne.
  • Præhospital
    En ny tre-årig professionsbacheloruddannelse til paramediciner er blevet godkendt, og de første studerende ventes at kunne starte i 2026. I dag er paramedicineruddannelsen en 20 uger lang videreuddannelse for ambulancebehandlere, men i de kommende år vil den blive suppleret af den nye uddannelse.
  • Præhospital
    Med den nye paramedicineruddannelse på UCN kan man blive paramediciner på kun tre år. Men hos FOA er man skeptiske, for uddannelsen betyder, at paramedicinere forventes at stå med det øverste ansvar, men samtidig kan de i praksis blive dem med den korteste uddannelse og den mindste erfaring. FOA ønsker i stedet, at der laves en professionsbachelor som ambulancebehandler.
  • Politi
    Fra den 1. januar 2025 stiger priserne på radioer, som landets beredskaber kan købe under SINE-kontrakten. Der er tale om en markant prisstigning på ca. 1.500 kr. til 2.500 kr. pr. radio. Den store prisstigning skyldes, at priserne ikke er blevet reguleret siden indgåelsen af den første SINE-kontrakt. Priserne vil fremover blive indeksreguleret årligt efter nettoprisindekset.
  • Brandvæsen
    Nordjyderne er bedst til at huske røgalarmen, og er du under 30, er du mindre tilbøjelig til at vide, om din røgalarm rent faktisk virker. Det viser en ny undersøgelse. Ifølge undersøgelsen er det ganske tæt på, at alle i Nordjylland i dag har en røgalarm, mens kun otte ud af 10 i Hovedstadsområdet har en røgalarm.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Arbejdstilsynet vil have redegørelse om røgdykkerudstyr

I ugens løb har Brandfolkenes Organisation i København kritiseret de røgdykkerapparater, som anvendes af Københavns Brandvæsens særlige kredsløbsrøgdykkere. Baggrunden for kritikken er undersøgelser af røgdykkerens kropstemperatur samt af apparaterne og deres indvirkning på legemet, men brandfolkene har også kritiseret brandvæsenet for ikke at have reageret på et påbud, som Arbejdstilsynet udstedte i 1998. Nu vil Arbejdstilsynet have en redegørelse fra Københavns Brandvæsen.

Brandvæsen

Ny aftale mellem Forsvarsministeriet og Beredskabsforbundet

Forsvarsministeriet har indgået en ny rammeaftale med Beredskabsforbundet. Rammeaftalen afløser den rammeaftale, der blev indgået mellem Indenrigsministeriet og Beredskabsforbundet i december 1999. Rammeaftalen er udarbejdet i et samarbejde mellem Beredskabsforbundet, Beredskabsstyrelsen og Forsvarsministeriet, og den sikrer, at der er overensstemmelse mellem de opgaver, som Beredskabsforbundet skal løse, og den statslige bevilling, der afsættes til at løse opgaverne.

Brandvæsen

Planer om ny brandstation i Horsens

Den nuværende brandstation i Horsens trænger til en større renovering, og det har sat gang i planer om en ny brandstation, der i givet fald skal indrettes i forbindelse med Horsens Kommunes driftsgård. Det vil kræve en investering på 17 mio. kr., men på en række områder kan der etableres samdrift mellem brandvæsenet og driftsgården, således at der blandt andet kan spares 2,5 årsværk. På sigt vil besparelsen blive på 2,6 mio. kr., men i første omgang vil der være en del ekstraudgifter, blandt andet fordi der vil skulle opretholdes en hjælpestation på den nuværende brandstation, indtil der om 5-7 år er nok deltidsbrandfolk, som bor og arbejder i nærheden af den nye station.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Også i orden at kalde paramedicinere for specialuddannede Falck-reddere

For nogle uger siden afgjorde Radio- og TV-nævnet, at der ikke er tale om skjult reklame, hvis medierne kalder en ambulanceredder fra en kommunal ambulancetjeneste for en Falck-redder. Nu har nævnet så behandlet endnu en klage fra samme borger, der denne gang havde klaget over, at en lokal TV-station beskrev paramedicinere som specialuddannede Falck-reddere. Men heller ikke det er et problem, fastslår nævnet, der ikke mener, at beskrivelsen er en uberettiget fremhævelse af Falck.

Brandvæsen

Staten vandt erstatningssag om 559 mio. kr. efter SINE-udbuddet

Det hollandske firma Nethleas får ikke erstatning fra staten efter udbuddet af SINE i 2006. Hollænderne havde ellers krævet 559 mio. kr. i erstatning, fordi staten efter deres mening havde overtrådt udbudsreglerne, da kontrakten på SINE blev tildelt det Motorola-ejede Dansk Beredskabskommunikation. Hele 44 vidner har været indkaldt i retssagen.

Præhospital

Hjerteløbere kaldt til 463 hjertestop i Region Midtjylland

Siden Region Midtjylland for et år siden blev en del af Trygfondens Hjerteløber-ordning har mere end 18.000 borgere meldt sig som hjerteløbere. Indtil nu er de blevet aktiveret ved 463 hjertestop. Det svarer til, at en hjerteløber ved mere end fire ud af fem af de formodede hjertestop har været klar til at hente hjertestarter eller hjælpe med hjerte-lungeredning.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

SOS-topchef skifter til Falck – og fritstilles

Netop som SOS-koncernen gør klar til at byde på regionernes ambulancekørsel, har koncernens topchef valgt at skifte til Falck. Selskabet SOS Ambulance er i første omgang blevet prækvalificeret til at byde på ambulancekørslen i Region Midtjylland, men koncernchefen gennem 12 år, Bo Uggerhøj, kommer ikke til at stå i spidsen for SOS’ nye offensiv. Han starter den 1. december 2013 i Falck, og derfor har bestyrelsen i SOS valgt at fritstille ham med omgående virkning.

Autohjælp

SOS Dansk Autohjælp i Nordvestsjælland er i økonomiske vanskeligheder

SOS Dansk Autohjælp Nordvestsjælland, der har base i Tølløse og har 11 ansatte, er i økonomiske vanskeligheder. I et netop aflagt regnskab skriver selskabet selv, at der er ”en væsentlig usikkerhed om selskabets fortsatte drift”, og at en ny aftale er en forudsætning for, at selskabet ”har evnen til at fortsætte driften”. Ledelsen forventer dog, at aftalen falder på plads.

Autohjælp

Her er de danske virksomheder med udrykningstilladelse i 2020

Der er 122 virksomheder og myndigheder, som har generelle udrykningstilladelser, og det er ni færre end sidste år. Desuden har 58 virksomheder og myndigheder fået udrykningstilladelse til konkrete køretøjer. Det viser en ny opgørelse. Blandt organisationerne finder man blandt andet Statens Serum Institut, to tyske ambulancetjenester samt et svensk universitetshospital.

Fra arkivet – Politi

Foto: Rigspolitiet
Politi

Tog fejl af dræbte ved ulykke

Forældre fik fejlagtigt at vide, at deres søn var død, da politiet tog fejl af, hvem der var hvem efter en tragisk dødsulykke nær Middelfart. To 20-årige mænd blev natten til lørdag dræbt i en soloulykke, da deres bil kolliderede med en brændestabel på en mark ved Sandmarksvej nær Middelfart. I første omgang troede politiet, at en af de dræbte var en 22-årig mand, og hans forældre blev derfor straks kaldt til sygehuset, så de kunne identificere deres omkomne søn. Her kunne forældrene dog hurtigt konstatere, at det ikke var deres søn, der lå foran dem, men derimod en af hans kammerater.

Politi

Rigspolitiet: SINE-udbud er ikke konkurrenceforvridende

Selv om Dansk Beredskabskommunikation har licens på SINE-radionetværkets nuværende frekvensbånd frem til 2026, så er det kommende udbud af SINE ikke konkurrenceforvridende. Det mener Rigspolitiet, som henviser til, at andre bydere selv kan få en frekvenstilladelse eller kan indgå aftale om brug af andres frekvenser. Samtidig slår Rigspolitiet fast, at det vil være ulovligt at tilbagekalde Dansk Beredskabskommunikations frekvenstilladelse.

Politi

Starter arbejdet med evaluering af indsats under snestormen

I denne uge mødtes en række forskellige myndighederne på politigården i Aarhus som et led i evalueringen af den fælles, tværsektionelle indsats under snestormen i forrige uge. Mødet var første skridt i det, som myndighederne selv betegner som ”en grundig evalueringsproces af forløbet og indsatsen under det voldsomme vejrlig”. Fokus vil særligt være på situationen på E45.  

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook