Præhospital

Vil søge om penge til ny akutbil i Køge-/Greve-området

Når Region Sjælland om kort tid siden en ansøgning til Sundhedsstyrelsens pulje for et styrket akutberedskab, så vil regionen især bede om at få penge til at etablere en ny akutbil i Køge-/Greve-området. Men regionen vil bl.a. også gerne have penge til at ansætte flere voksenredderelever, især i den sydlige del af regionen, hvor der er problemer med at fastholde de nyuddannede reddere.

Brandvæsen

Undersøgelse: 89 pct. modtog varsling på mobiltelefonen

Hvert år den første onsdag i maj tester Rigspolitiet og Beredskabsstyrelsen varslingssirenerne og S!RENEN, der udsender varslinger på mobiltelefonen. I år blev S!RENEN testet for anden gang. Sidste år modtog 64 pct. af befolkningen varslingen på mobiltelefonen. Det tal er i år steget til 89 pct., viser en ny undersøgelse.

Præhospital

Opgiver at søge om penge til flere præhospitale enheder

Det er i øjeblikket så svært at rekruttere ambulancepersonale, at det ikke giver mening at søge om penge til at indsætte flere præhospitale enheder – for det vil være særdeles vanskeligt at bemande dem. Sådan lyder konklusionen hos Region Nordjylland, der i stedet vil søge Sundhedsstyrelsen om puljemidler til at optage flere redderelever samt til at videreføre akutlægebilen i Hjørring.

Præhospital

Slipper for ambulance-bod på 9 mio. kr.

Region Hovedstadens nye ambulancetjeneste er generelt kommet godt fra start, men ambulancetjenesten havde store udfordringer i 4. kvartal 2023. Hvis ambulancetjenesten havde været underlagt samme bodbestemmelser som regionens private operatør, så havde det kostet en bod på 9 mio. kr. Det slipper regionen dog for, mens Falck i kontraktens første år har betalt 32 mio. kr. i bod til regionen.

  • Præhospital
    Den nye paramedicineruddannelse på professionsbachelorniveau er et helt nødvendigt skridt for at imødekomme fremtidens krav til faget og for at opnå den anerkendelse, som faget fortjener. Der er behov for en uddannelse med en markant sundhedsfaglig profil og det får vi nu. Sådan lyder det fra bestyrelsen i Dansk Præhospital Selskab i dette debatindlæg.
  • Brandvæsen
    Onsdag gennemfører Folketingets Forsvarsudvalg en stor høring om fremtidens beredskab. Målet med høringen er at undersøge den aktuelle status for det danske beredskab og se fremad mod kommende udfordringer. Under høringen vil en række eksperter også dykke ned i emner som trusselsbilledet, sikkerhedsmæssige udfordringer og hvordan samfundet bedst griber sine beredskabsopgaver an.
  • Præhospital
    Region Hovedstadens Akutberedskab og Herlev Hospital har modtaget en bevilling på 10 mio. kr. fra Novo Nordisk Fonden til et præhospitalt forskningsprojekt. Konkret skal pengene bruges til at forske i, hvordan de fagprofessionelle kan øge erkendelsen og forbedre vejledningen i hjertelungeredning, når borgerne ringer 1-1-2 ved hjertestop.
  • Præhospital
    I de kommende tre år planlægger Ambulance Syd at indkøbe 56 nye ambulancer samt op til ni ekstra ambulancer i løbet af perioden. Ambulanceoperatøren har nu sendt leverancen i udbud, hvor der også er en option på leverance af et løftesystem.
  • Brandvæsen
    Det fælleskommunale Hovedstadens Beredskab kom ud af 2023 med et overskud på hele 18,1 mio. kr. Det er markant mere end ventet, og det skyldes blandt andet, at beredskabet øgede indtægterne med 16 mio. kr. Det dækker dels over, at salget af ambulancer og udstyr til Region Hovedstadens indbragte godt 5 mio. kr., dels at ABA-alarmerne gav ekstra indtægter på 9 mio. kr.
  • Google Maps
    Brandvæsen
    Frem til udgangen af 2026 står Falck for driften af brandstationerne i Præstø og Stege. Men hvad der derefter skal ske, er usikkert. Det fælleskommunale Midt- og Sydsjællands Brand & Redning havde lagt op til at gennemføre et udbud af opgaven, men Vordingborg Kommune – hvor brandstationerne ligger – vil i den kommende tid overveje, om man i stedet ønsker en hjemtagning.

Fra arkivet – Brandvæsen

Brandvæsen

Se billederne: Redningsfolk knoklede i døgndrift efter sønderjysk jordskælv

Masser af tilskadekomne og indespærrede, et afsporet tog, kollapsede huse og smadrede biler, der lå i en bunke helt op til 1. sals højde. Det var bare nogle få af de strabadser, der i weekenden udfordrede 150 redningsspecialister fra Italien, Frankrig, Tjekkiet og Aserbajdsjan. De mange redningsfolk var samlet til en stor katastrofeøvelse i Tinglev, hvor scenariet var et jordskælv.

Brandvæsen

Økonomiske problemer giver forringet beredskab i København

Københavns Kommune har pålagt Københavns Brandvæsen at finde besparelser på driften, og det er en af årsagerne til, at brandvæsenets økonomi nu er så anstrengt, at brandvæsenet indtil videre ikke vil supplere vagtstyrken op ved sygdom. Konsekvensen er, at sygdom blandt mandskabet fremover vil føre til, at brandkøretøjer må rykke ud med en mand for lidt – eller endda at køretøjer tages ud af beredskabet. Brandfolkene kalder det vanvid, og de vil have politikerne på banen.

Fra arkivet – Præhospital

Præhospital

Kreditorer står til kæmpetab efter BIOS-konkurs

Der er stort set ingen reelle aktiver i BIOS’ konkursbo, og dermed står kreditorerne til et kæmpetab. Det viser en opgørelse fra konkursboets to kuratorer. I alt skyldte BIOS på konkurstidspunktet 84 mio. kr. væk, mens der kun var et indestående på 718.000 kr. på selskabets bankkonto.

Præhospital

FOA kræver klar besked fra Samariten

FOA retter nu henvendelse til Samariten for at få svar på, om grundlaget for den overenskomst, der blev aftalt i sidste uge, fortsat er til stede. Det sker efter, at Samariten har kastet håndklædet i ringen i Region Sjælland. Samtidig opfordrer FOA til, at regionerne selv overtager den ambulancekørsel, som Samariten nu har opgivet.

Præhospital

Spillere trådte til da fodbolddommer faldt livløs om

To spillere trådte til med livreddende førstehjælp, da en fodbolddommer i forrige uge faldt livløs om med en blodprop i hjertet under en Serie 4-kamp. Den 61-årige dommer, som faldt livløs om på en vestjysk fodboldbane, måtte med lægehelikopter til Skejby Sygehus, men førstehjælp fra spillerne – hvor den ene til dagligt er brandmand – reddede tilsyneladende dommerens liv.

Fra arkivet – Autohjælp

Autohjælp

Her er de 72 firmaer med udrykningstilladelse i 2012

At firmaer som Falck, Dansk Autohjælp, Samsø Redningskorps og for den sags skyld Billund Lufthavn har udrykningstilladelse kommer næppe bag på nogen. Men faktisk er der i dag 72 danske firmaer, som har tilladelse til at indregistrere deres køretøjer som udrykningskøretøjer, og på listen finder man også mere uventede navne som Gummiværkstedet, Team Helledie, Hammers Autoopretning og Nygaards Turist- og Minibusser.

Autohjælp

Totempo: DR skader bevidst Totempo og vores image

Kritikken mod autohjælpsfirmaet Totempo var hård i tirsdagens udgave af Kontant på DR 1. Ifølge Kontant strømmer det ind med klager over høje regninger, lange reparationstider og skjulte rabatter, ligesom Totempo i programmet blev beskyldt for bevidst ikke at uddanne selskabets medarbejdere til at kunne foretage selv de mest simple reparationer, fordi Totempo tjener sine penge på at få bilerne ind på selskabets egne værksteder. Men Totempos direktør mener, at Kontants behandling af Totempo var urimelig og helt uacceptabel, og at Kontant helt bevidst søger at skade Totempo og Totempos image. Totempo overvejer derfor at indbringe Kontant for Pressenævnet og at skrive til Danmarks Radios ledelse.

Autohjælp

Ny brand- og redningsstation i Holstebro indviet

Tirsdag blev Falcks nye brand- og redningsstation i Holstebro officielt indviet. Stationen er opført på samme grund som byens hidtidige Falck-station, der blev revet ned sidste år. I de nye bygninger samles ambulancer og redningskøretøjer samt de brandkøretøjer, som siden Falcks overtagelse af det kommunale brandvæsen fortsat har haft base på den kommunale brandstation. Stationen, der har kostet omkring 23 mio. kr., bliver arbejdsplads for ca. 100 medarbejdere.

Fra arkivet – Politi

Politi

Forsøg med mobile vejbump bliver permanent

Vejdirektoratet har netop givet permanent tilladelse til, at Syd- og Sønderjyllands Politi må anvende de særlige mobile vejbump, også kaldet “safety bumps”, til afspærring af veje i forbindelse med ulykker. Det er første gang der givers en generel og permanent tilladelse til anvendelse af bumpene ved alle typer ulykker og brande, hvor politiet skønner, at der er behov for afspærring. Baggrunden for tilladelsen er en tre-årig forsøgsperiode, hvor Ribe Politi med succes har testet vejbumpene i praksis.

Politi

Østjyske hverdagshelte fik tak af Østjyllands Politi

Tirsdag modtog 11 af hverdagens helte i Østjylland en stor tak for deres heltemodige gerninger. De har alle hjulpet borgere i nød og modtog derfor takkebreve og dusører på hovedpolitistationen i Aarhus. Dusørerne på et mindre kontantbeløb blev overrakt af chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen og stabschef Frits Kjeldsen.

Politi

Stort alarmfirma politianmeldt for at lyve om indbrud

Alarmfirmaet Verisure – der blandt andet sælger tyverialarmer under varemærket Falck Alarm – er blevet meldt til politiet for vildledning. Det er Forbrugerombudsmanden, som har indgivet politianmeldelsen, og baggrunden er blandt andet, at Verisure har løjet overfor potentielle kunder ved at fortælle, at der havde været mange indbrud i deres lokalområde.

Jobannonce




Sponsorer
























Facebook